Velkommen til INIT Molde 15.februar 2023!

Årets IT og teknologikonferanse har et bredt og spennende program med nasjonale og lokale foredragsholdere, kjente merkenavn som Vipps og Nasjonal sikkerhetsmyndighet, sammen med lokale mesterhjerner og bedrifter som jobber med teknologi langt over landegrensene. Over 150 påmeldte.
Dato 15.Februar kl. 08:30 - 15:30
Sted Bjørnsonsalen, Scandic Seilet Hotel
Pris Kr. 2.500 + mva pr.pers. Ikke medlemmer kr 3.000,- + mva
Registrering Fra kl. 08:00
Påmelding Innen 14.februar 2023
Avbestilling Kun skriftlig. Avbestilling senere enn 14 dager før konferansen belastes med full deltakeravgift
Til påmeldingsskjema

Ønsker du å være en del av det spennende og innovative IT-miljøet i Romsdalsregionen?
Gå ikke glipp av INIT Molde 15. februar, den største møteplassen i regionen for alle som er interessert i teknologi, IT og digitalisering! Her møtes folk fra bedrifter, organisasjoner, studenter og elever som alle har interesse for IT til felles!

På INIT får du:

  • Erfaringsdeling og oppdatert informasjon, hvordan komme i gang, hands on eksempler samt hvordan IT berører bransjen
  • erfaringsdeling fra folk med god kunnskap
  • møte andre som jobber samme bransje som deg, et positivt og nyttig nettverk for din arbeidshverdag
  • møte fremtidig ansatte; studenter innen IT og digitalisering ved Høgskolen og elever ved Elektro og datafag, Romsdal VGS deltar.

Hvem bør delta på INIT?
Målgruppen for konferansen er alle som har interesse for og/eller jobber med IT og teknologi. Det betyr at målgruppen er stor og inkluderer både deg som jobber med digitalisering, forretningsutvikling, i IT-bransjen generelt og deg som bare er interessert i eller nysgjerrig på hva som rører seg i IT og teknologimiljøet i regionen. Stikkord er verdensomspennende, effektivt og lynrask utvikling.

Programkomiteen:
Marianne Hjelset, Axbit, leder av komiteen
Frank Iversen, KVH
Yngvild Nesset, Maritech
Fredrik William Rogert Kristiansen, Høgskolen i Molde
Simon Aarnes, Høgskolen i Molde
Geir Arne Svenning, Høgskolen i Molde
Britt Flo, MNF
ønsker hjertelig velkommen!

Påmelding er bindende. Ved avmelding senere enn 14 dager før konferansen, betales full deltakeravgift.

Student?
Høgskolen i Molde dekker deltagelse for Heltidsstudenter ved IT studiene ved Høgskolen.

Trainee i Molderegionen?
Deltagelse for Traineer 2022/2023 dekkes av traineprogrammet.

Elev ved elektro og datafag Romsdal VGS?
Deltagelse dekkes av MNF.

Meld deg på under!

Takk til våre hovedsponsorer:

Medlem i Molde Næringsforum? *
Jeg samtykker til at mitt navn blir vist på liste over deltakere. *

Vi vet at nettverksbygging er viktig for medlemmene våre, og ønsker å vise deltakerlister på våre arrangement. Jeg samtykker til at mitt navn blir vist på liste over deltakere.

PROGRAM

Del 1: 08.30-10.10

  • AI vil forandre alt - gradvis, så helt plutselig
    Tarjei Vassbotn, CEO & Founder at Tana, Inc.
  • Grunnforskning - hva kan det brukes til og hvorfor trenger vi det?
    Per Kristian Rekdal, førsteamanuensis, Høgskolen i Molde
  • Bridging the gap: Hva lærer IT-studenter på skolen, og hva trenger næringslivet?
    Jeanett Varpen Undhejm, prorektor Høgskolen i Molde og leder i programkomiteen Marianne Øverland Hjelset

Pause

Del 2: 10.40-11.50

  • Løsepengeviruset mot Østre Toten kommune. Hva skjedde, og hvordan kan andre lære av hendelsen?
    Ole Magnus Stensrud, kommunedirektør Toten kommune
  • Tenk hvis det hadde vært like krevende å få lov til å "kjøre PC i cyber space" som det er for å få lov til å kjøre bil på åpen vei...?
    Jørgen Dyrhaug, seniorrådgiver Nasjonal Sikkerhetsmyndighet

Lunsj

Del 3: 12.50-14.05

  • Kundereisen – fra web til vegg
    Andre Gjelsvik, IT/Innovasjons leder HD Solskjerming AS
  • Sporing, blockchain og fremtidens fiskerikontroll
    Christian Strømmen, forretningsutvikler Maritech
  • Digitalisering av forbrenningstoalett

    Bård Olav Sugustad, CTO Cinderella Eco Group
  • Til og med beiting digitaliseres nå
    Anna Maridal Head of Product og Oscar Hovde, Grunder og CTO, Nofence

Pause

Del 4: 14.35-15.45

  • Kan vi unngå katastrofeprosjekter?
    Egil Tautra, prosjektleder Cloud Connection(ØB)
  • Sikkerhet veldig, veldig enkelt - er det mulig?

    John Arild Johansen, Informasjonssikkerhetsleder (CISO) Vipps


Innledere

Tarjei Munthe Vassbotn – AI vil forandre alt - gradvis, så helt plutselig

Vassbotn, CEO & Founder at Tana, Inc. er en av Norges fremste teknologer og har blant annet ledet Googles globale Internet Of Things-satsning mot utviklere fra Silicon Valley. Han har ledet produktstrategien til Disruptive Technologies som lager verdens minste trådløse sensor og har vunnet flere priser og kunder i inn- og utland. Tarjei er en av få som ikke bare kan snakke om digitalisering, men som tidligere også har ledet flere store digitaliseringsprosjekter med stor suksess. Han er medforfatter av boken «Teknologien endrer samfunnet», holder foredrag over hele Norge og underviser i Master i Digital Strategi og Ledelse på NTNU. Vassbotn innleder om AI, som kan være et veldig viktig verktøy i nesten alle industrier/selskap og vil vise med praktiske eksempler hvordan bedrifter kan starte å ta det i bruk mye enklere enn de tror.

Per Kristian Rekdal - Grunnforskning - hva kan det brukes til og hvorfor trenger vi det?

Per Kristian Rekdal er førsteamanuensis ved avdeling for logistikk, Høgskolen i Molde. Han er fysiker med Ph D fra NTNU i Trondheim. Han har tidligere hatt postdoktorstillinger bla hos Imperial College London og Universität Graz. Rekdal Underviser i matematikk og statistikk og skriver også lærebøker i disse fagene. Han forsker på kvantefysikk til daglig, og er editor i en bok med titelen "Quantum Field Theory - Applications in Atomic Physics and Quantum Optics". Rekdal vil snakke om grunnforskning - hva kan det brukes til og hvorfor trenger vi det? Grunnforskning - ofte nye og spennende tanker, men fjernt fra vår virkelighet? Kan det brukes til noe matnyttig? Bør vi heller prioritere forskning og forskningsmidler på mer konkrete problem som energikrisen i verden, sykdommer, kreft og klimakrisen i verden?

Jeanett Varpen - Bridging the gap: Hva lærer IT-studenter på skolen, og hva trenger næringslivet?

Jeanette Varpen Unhjem er Prorektor ved HiMolde, og styremedlem i høgskolestyret.

Marianne Øverland Hjelset - Bridging the gap: Hva lærer IT-studenter på skolen, og hva trenger næringslivet?

Hjelset er leder av programkomiteen i INIT. I det daglige jobber hun i teknologi og softwarebedriften Axbit i Molde, som prosjektleder og salgssjef.Hjelset har en bachelorgrad i multimedieteknologi og erfaring fra reklamebransjen. For knappe tre år siden tok hun steget inn i IT- og teknologimiljøet og har på få år fått et godt innblikk i hva regionen jobber med, er opptatt av og hvor tilgjengelig men samtidig komplisert teknologien er. Likevel synes hun ikke det finnes noe mer spennende å holde på med enn å lære om de nyeste teknologiene og hvordan de kan benyttes for å løse utfordringer og forbedre virksomhetene i regionen. Marianne brenner for å skape relasjoner, vi må kommunisere mer, og det håper hun å få til, i denne omgang mellom høgskole og næringsliv.

Ole Magnus Stensrud -Løsepengeangrepet mot Østre Toten kommune, hva skjedde? hva kan andre lære av hendelsen?

9. januar ble Østre Toten kommune utsatt for et omfattende løsepengevirusangrep. Hele den kommunale tjenesteleveransen, med få unntak, ble rammet i angrepet. Det ble tidlig klart at IKT-sikkerhetshendelsen var av en svært alvorlig karakter. Ansatte fikk ikke lenger tilgang til IKT-systemer, store deler av kommunens data var blitt kryptert og sikkerhetskopier slettet. Stensrud har vært kommunedirektør i Østre Toten kommune fra høsten 2020. Han har tidligere vært rådmann i bla Skien kommune. Stensrud har lang erfaring med IKT og digitalisering i kommunal sektor. Som medlem av KommIT-rådet - strategisk råd for digitalisering og smart bruk av teknologi i offentlig sektor, har han god kunnskap om digitalisering på nasjonalt nivå.

Jørgen Dyrhaug - Tenk hvis det hadde vært like krevende å få lov til å «kjøre PC i cyber space» som det er for å få lov å kjøre bil på åpen vei …?

Dyrhaug jobber som seniorrådgiver i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Han stiller spørsmålene: Tenk hvis det hadde vært like krevende å få lov til å «kjøre PC i cyber space» som det er for å få lov å kjøre bil på åpen vei…? Tenk hvis det hadde vært stilt like strenge krav til datautstyret som installeres, menneske som installerer dette og firmaet installatører kommer fra som det er til elektrikere …? Tenk hvis man hadde hatt «digital intuisjon» og kunne stolt på sine egne instinkter og reflekser…? Da hadde jeg kanskje ikke trengt å ta turen til dere!

André Gjelsvik -Kundereisen – fra web til vegg

André Gjelsvik er utdannet innen IT og økonomi fra blant annet Høgskolen i Molde og har lang erfaring fra både solskjermingsbransjen og elektronikkbransjen. Gjelsvik er i leder for den digitale satsningen ved HD Solskjerming AS(HDS). HDS har gått fra å være en liten lokal aktør til en av Europas største aktører innen sitt felt rundt salg, produksjon og montasje av solskjermingsprodukter, med hovedkontor og produksjon i Molde. Digital innovasjon har stått i fokus hos HDS siden tidlig 2000 – tall. HDS så tidlig besparelser i å redusere svinn på bl.a. markiseduker i form av digitalisering og dermed også økt bærekraft. De siste 4 årene har den digitale kundereisen stått høyt i fokus hos HDS. Kundene til HDS har stor geografisk spredning i Norge og HDS ser derfor store fordeler ved å bruke kart for å få kontroll på den friksjonsfrie kundereisen!

Christian Strømmen - Sporing, blockchain og fremtidens fiskerikontroll

Christian Strømmen er forretningsutvikler i Maritech hvor han i tillegg til produktutvikling jobber med både nasjonale og internasjonale FoU-prosjekt. Arbeidet hans fokuserer på anvendelse av teknologi og data for å skape merverdi gjennom hele verdikjeden for sjømat. Høy omsetningsverdi og økende internasjonal etterspørsel har gjort kongekrabbe til god butikk, samtidig gjøres det jevnlig beslag av ulovlig fangst. Hvordan kan teknologi bidra til fremtidens fiskerikontroll, og hvordan skaper sporbarhet merverdi for de ulike aktørene i verdikjeden? Kombinasjonen av skybaserte fagsystem og blokkjedeteknologi utfordrer det etablerte og skaper nye muligheter i en av Norges viktigste eksportnæringer.

Bård Olav Sugustad – Digitalisering av forbrenningstoalet

Digitalisering av forbrenningstoalett

Sugustad, er CTO i Cinderella, hvor han har vært i 4 år og har ansvar for produktutvikling og fabrikkutvikling. Sugustad er utdannet siv.ing fra (daværende) NTH og har tidligere vært ansatt både i Nidar AS og rådgiverfirmaet Maintech. Skal Cinderella opprettholde sin markedsposisjon som ledende innen forbrenningstoaletter må utviklingen aldri stoppe opp. I dette innlegget vil han fortelle om reisen til Cinderella samt pågående prosjekter som omhandler digitalisering og IoT. Hvilke verdier får vi ut av å koble toalettet til skyen?


Oscar Hovde og Anna Maridal - Til og med beiting digitaliseres nå

Hvem skulle tro at det nye store kom til å komme innen beitebruk? Nofence grep en mulighet få andre la merke til. Landbruket samt "impact" investorer verden over sperrer nå opp øynene for hva den lokale bedriften er iferd med å gjøre. Grunder og CTO, Oscar Hovde kommer sammen med

Head of Product, Anna Maridal, for å fortelle om hvordan skaleringen og kappløpet går. Effektene er store både i selskapet, i lokalmiljøet og ikke minst internasjonalt. Her er det duket for ydmykhet ispedd dedikasjon og store ambisjoner.

Egil Stavik Tautra - Kan vi unngå katastrofeprosjekter?

Egil Stavik Tautra er utdannet ved Høgskolen i Molde i 84 og hatt en omfattende karriere relatert til omstillinger, utvikling og it-innføringer. Tautra var med å starte Triangel as, ledet selskapet i 5 år, han har vært IKT-direktør og ledet en rekke store prosjekter. Tautra har også undervist ved hiMolde, vært mentor for studenter og skrevet kompendiet «Gange med PI eller Skonr». På konferansen vil han utdype hvorfor IT-prosjekt, spesielt hvorfor utvikling og integrasjoner kan ha høy risiko for kostnadssprekk, forsinkelser og store kvalitetsavvik. Trenger vi utviklere i Norge eller kan vi kjøpe dette i lavkostland er også tema.

John Arild Johansen - Sikkerhet veldig, veldig enkelt – er det mulig?

John Arild Amdahl Johansen er Sikkerhetsentusiast og Informasjonssikkerhetsleder (CISO) Vipps. Han har over 25 års erfaring innen sikkerhetsområdet fra både offentlig og privat sektor. Han har vært mangeårig styreleder og styremedlem i ISF og leder av Styringsgruppen for Normen. John Arild har jobbet med de fleste temaer innen sikkerhetsområdet – og har til og med vært Personvernombud – og er spesielt glad i styringssystemer og forenkling. Hvordan balansere sikkerhet og brukervennlighet og samtidig oppnå «world class security».

Vipps ønsker å fjerne knot og lager løsninger som er veldig, veldig enkle å bruke. Er dette forenelig med et høyt sikkerhetsnivå og de krav som stilles fra myndighetene, brukerne våre og samfunnet generelt.

Siw Bergsås- konferansier

Etter å ha ledet et større digitaliseringsprosjekt for SpareBank 1-alliansen i Oslo, tar Bergsås 1. mars fatt på jobben som Salgs- og Markedsdirektør i gaselle- og techbedriften Axbit, hvor ambisjonen er økt synlighet og videre vekst for Axbit. Siw har mange år bak seg som banksjef i to SpareBank 1-banker og i Dnb, samt en svipp innom regnskapsbransjen, Molde Fotballklubb og Telenor. Hun brenner for gode kundereiser, verdiskaping og transformasjon fra analoge og manuelle løsninger, til å gjøre det enklere for kundene å effektivisere og digitalisere. Siw har et sterkt ønske om å bidra til utvikling i hjemregionen og vil lede oss gjennom dagen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjonskapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjons-kapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.

Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.