Velkommen til Eiendomskonferansen 2023

Velkommen til Eiendomskonferansen torsdag 2. november. Med begrep som betegner en bransje i spagat, økende konkurser, lite nybygging og utfordringer med renter er årets tema: Navigering i et skiftende marked.
Dato 2.November kl. 08:00 - 16:00
Sted Bjørnsonsalen, Scandic Seilet Hotell
Pris kr. 2.990,- pr.pers + mva. For ikke medlemmer kr 3.500,- + mva
Til påmeldingsskjema

Oppdater deg innen eiendomsmarkedet på Eiendomskonferansen 2023!

Eiendomskonferansen er møteplassen for alle innen eiendom, bygg- og anleggsbransjen i regionen. Konferansen ble arrangert første gang i 2012, har årlig rundt 150 deltakere og er blitt en viktig arena for å få informasjon og bygge nettverk. Årets konferanse er den 11 i rekken og vi er stolt av at vi også denne gangen kan presentere en rekke spennende foredragsholdere. Gjennom spennende og dagsaktuelle foredrag og scenesamtaler får deltakerne en unik sjanse til å utvide sin kunnskap, og skape verdifulle nettverk.

Dette året samler konferansen et imponerende utvalg av flinke folk, representert av ledende skikkelser innen bransjen som skal diskutere og dele innsikter om de nyeste trendene, utfordringene og mulighetene i eiendomssektoren. Med begrep som betegner en bransje i spagat, økende konkurser, lite nybygging og utfordringer med renter skal vi få høre hvilke utsikter ekspertene mener vi har.

Tema for årets konferanse: Navigering i et skiftende marked
Konferansier Daniel Moen, Daglig leder, MIFO
Leder av scenesamtaler: Heidi Nakken, Avdelingsleder, Multiconsult

Navigering i et skiftende marked

Eiendomskonferansen har som mål å gi deltakerne en helhetlig forståelse av den kontinuerlig skiftende eiendomsbransjen, og hvordan man kan navigere gjennom utfordringer og muligheter på best mulig måte. Uavhengig om du er etablert profesjonell, gründer eller bare nysgjerrig på eiendomstrender, er denne konferansen en sjanse til å utvide horisonten og engasjere deg med ekspertene.

Program Eiendomskonferansen

BOLK 1: Markedssituasjon lokalt og nasjonalt

Lokale og nasjonale oppdateringer av hvordan markedssituasjonen er akkurat nå, og hvilke utsikter og utfordringer det er i markedet.

Karin Norli- ferske konjunkturbarometertall

Karin Norli er Regionbanksjef i SpareBank 1 SMN.

Karin skal presentere ferske konjunkturbarometertall med fokus på eiendom for vår region. Hvordan ligger vi an i forhold til resten av landet?

Henning Lauridsen - Eiendomsstatistikk- utvikling i boligpriser

Henning Lauridsen er administrerende direktør i Eiendom Norge-Bransjeforeningen for eiendomsmeglingsforetak. Eiendom Norge har 71 foretaksmedlemmer. Medlemmene står for cirka 98 % av alle boligtransaksjoner i Norge. I 2021 utgjorde det ca. 140 000 transaksjoner til en verdi på 400-500 mrd. Medlemmene har også en sentral posisjon innen utleiemegling og næringsmegling.
Eiendom Norge utarbeider og publiserer boligprisstatistikk og utleieboligprisstatistikk i samarbeid med Eiendomsverdi AS og Finn.no. Statistikken har en viktig funksjon for det norske boligmarkedet, norsk økonomi og det norske samfunnet.

Henning skal gi oss de siste trendene på boligmarkedet og gi oss et innblikk i situasjonen vi befinner oss i.

Andreas Andenæs- entreprenørens erfaringer i dagens marked

Andreas Andenæs er daglig leder i Christie & Opsahl, og skal gi oss et innblikk i hvilke framtidsutsikter det er for byggenæringen.

Torgeir Dahl-nyvalgt leder for hovedutvalg – Plan, Molde kommune

Torgeir Dahl(H) har vært ordfører i Molde kommune i tre perioder. Han går nå over i rollen som leder for hovedutvalg- Plan i Molde kommune. Dahl er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og har yrkesbakgrunn fra det private næringsliv, men de fleste kjenner han nok som ordfører gjennom mange år og pådriver for å få gjennomført bl.a. den nye sjøfronten i Molde. Hvilke planer har kommunen i årene som kommer?

Tor Arne Midtbø- Asker sentrum: stedsutvikling i regi av næringsliv og kommune

Tor Arne Midtbø er kommuneplansjef i Asker kommune. Tor Arne Midtbø er vokst opp i Asker (+ tre år i Molde 1964-1967), er utdannet arkitekt, og sier han har vært så heldig å få jobbe med Asker sentrum siden 1984. Tettstedsutvikling i en langstrakt kommune. Asker består av mange større og mindre tettsteder. Alle med historier og særpreg. De skal utvikles hver for seg, men likevel i sammenheng med hverandre. Vi får høre hvordan Asker har jobbet med stedsutvikling.

BOLK 2: Nytt vs. gammelt

Her får vi ulike perspektiver på hva som skal til for å få bærekraft og ombruk inn i rehabilitering og bygg.

Hustadvika kommune v/Ingunn Marie Mathisen

Vinnere av årets BYGGLARM i 2023. Ingunn Marie Mathisen skal fortelle om hvordan de har jobbet for å få bærekraft inn i anbud, og hvordan de kontinuerlig jobber for å ha dette som fokus.

Inge Hareide- arkitektens rolle ved transformasjon av bygg

Inge Hareide er utdannet arkitekt fra NTH (NTNU) i Trondheim. Hareide er en av grunnleggerne av KIMA Arkitektur AS. Kontoret har bred erfaring med ulike oppgaver innen kultursektoren og har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sine arbeider. KIMA har i den senere tid spesielt utmerket seg innen transformasjon av eldre, eksisterende bygg, til blant annet næringsbygg og kulturhus. Tidligere har Hareide blant annet jobbet som prosjekteringsleder hos arkitekt Sverre Fehn.

Alt som er gammelt, har en gang vært nytt. Al som er nytt eldes. Hvilke kvaliteter bygger vi inn i nåtidens bygninger? Hvordan tar vi vare på kvalitetene som er bygd?

Bård Folke Fredriksen- Bærekraft i praksis i eksisterende bygg

Bård Folke Fredriksen er administrerende direktør i Norske Boligbyggerlags Landsforbund(NBBL). Bård har spilt en betydelig rolle innen norsk politikk. Han har lidenskap for å forbedre samfunnet.

Han har en imponerende akademisk bakgrunn og har studert fag som politikk, økonomi og statsvitenskap. Denne brede kunnskapen og innsikten har gitt ham et solid fundament å bygge sin politiske karriere på.

Hans politiske agenda dreier seg om å fremme sosial rettferdighet, økonomisk vekst og bærekraftig utvikling. Han tror på betydningen av utdanning og arbeid for å skape en sterk og velstående nasjon. Han har også vært en sterk talsmann for miljøvern og bærekraft, og har jobbet for å sikre at Norge spiller en aktiv rolle i kampen mot klimaendringer.

Thomas Berge Foyn, m. fl. -Sirkulære verdikjeder og bygg-og anleggsbransjen

Thomas Berge Foyn, prosjektleder i Advansia oppdaterer oss på hvor langt de har kommet i prosjektet: Kunnskaps Arena: Utvikle sirkulære verdikjeder i BAE bransjen i M&R regionen. Der ombruksentral er en del av prosjektet. Vi får en oppdatering av hvordan etablere en felles strategi om utvikling av en ombrukssentral for byggevarer i samarbeid med aktørene i Molde-regionen.

Mette Jane Holand, Innovasjon- og endringsguide, Smart Molde
Ole Bertil Tveita Tingvoll, Klimarådgiver Molde kommune
June Vestad, Daglig leder Angvik Eiendom
Aleksandra B Barsten, Prosjektleder Angvik Grytnes Entreprenør
Joacim Fostervoll Kristensen, Regiondirektør Midt, Mestergruppen Byggevare AS


BOLK 3: Inspirasjon og veien videre

Inspirasjonsbolken skal gi oss nye perspektiver. VI får høre om muligheter ved bruk av ny teknologi, og hvilke grep kan være lurt å ta nå dersom man er er i eiendomsmarkeder.

Rune Humlung- Status fjordvarme

Rune Humlung er daglig leder i Istad Kraft. Istad Kraft og Oslofjord Varme AS vil hente energi fra fjorden til oppvarming av sentrum. Vi får en orientering om hvordan Istad kraft ligger an med prosjektet som kan utnytte varme fra sjøen via varmepumper og på den måten erstatte gammel teknikk.

Pål Restad- Hvilke grep bør man ta eller ikke ta nå?

Jobber i dag med eiendom gjennom flere ulike selskaper, han er styreleder og medgründer av Eiendomshjørnet et nettverk for eiendomsinvestorer og han har skrevet Utleieguiden 1 og 2, to bøker om utleie i Norge. Etter over 20 års erfaring innen eiendomsbransjen brenner han for å øke kompetansen blant norske boligkjøpere, både privat og for utleie. Vi får høre Pål sine perspektiver på markedet det siste året. Hvilke grep er viktige å ta nå som investor? Kanskje får vi også noen nyttige tips på veien til å bli en boliginvestor.

Silvija Seres- AI; bærekraft, muligheter, fremtid og teknologi mot eiendom

Silvija Seres er matematiker og teknologiinvestor. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, inkludert Ruter, Det Norske Veritas og Pexip, og som aktiv investor i flere teknologibedrifter. Silvija er også grunder i LØRN, som har blitt en av Norges mest populære teknologipodkaster på kort tid med over 1500 podkaster og over 3 millioner nedlastinger. Silvija skal snakke om hvordan vi kan bruke ny teknologi i eiendomsbransjen.

Scenesamtaler

Det vil bli to scenesamtaler med fokus på markedssituasjonen og utfordringene de byr på, samt hvordan vi kan få til bærekraft i bygg i praksis ledet av Heidi Nakken.

Bindende påmelding. Ved avbestilling etter 19. oktober, må 50% av deltakeravgiften betales. Ved avbestilling etter 27. oktober må full deltakeravgift betales. Kun skriftlig avbestilling godkjennes.

Medlem i Molde Næringsforum? 
Jeg samtykker til at mitt navn blir vist på liste over deltakere. 

Vi vet at nettverksbygging er viktig for medlemmene våre, og ønsker å vise deltakerlister på våre arrangement. Jeg samtykker til at mitt navn blir vist på liste over deltakere.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjonskapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjons-kapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.

Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.