INIT Molde 5.mai 2022

Nærmere 170 påmeldte til INIT Molde 5.mai. Velkommen til årets store møteplass for alle som er interessert i teknologi, IT og digitalisering. Med hele 16 spennende innledere kan vi love en dag med påfyll!
Dato 5.Mai kl. 08:30 - 16:00
Sted Bjørnsonsalen, Scandic Seilet Hotel
Pris Kr. 2.000 + mva pr.pers
Registrering Fra kl 08:00
Påmelding Innen 3.mai 2022
Avbestilling Kun skriftlig. Avbestilling senere enn 14 dager før konferansen belastes med full deltakeravgift.

INIT Molde er møteplassen for alle som jobber med teknologi, IT og digitalisering. I år blir det stort fokus på den rivende utviklingen og alt det spennende som skjer innen IT og teknologi i vår egen region.

Programmet

Del 1: 08.35 - 09.45

 • Digitalisering, IT, tech og fremtiden
  Torgeir Waterhouse, Norges fremste og mest populære foredragsholdere innen teknologi
 • Kortreist moderne produksjon reduserer CO2-avtrykk
  v/Tore Roppen, Director Business Development, Prodtex Industri AS

Del 2: 10.10 - 11.50

 • UX, What's it all about
  Ainhoa O Martin, senior designer, Nivero
 • Kunstig intelligens i havbruksnæringen
  Even Bringsdal, founder/CEO, CreateView
 • Hvorfor trenger du en dataplattform?
  Yngvild Neset, Data Scientist, Maritech
 • AI - Cutting edge teknologi som automatiserer regnskapsprosessene!
  Evy Beinset Bakken, salgssjef i Propell.ai
 • Fra dashbord til kjøkkenbenken – en digital kundereise i avfallsbransjen
  Frode Erlandsen, daglig leder, RIR
 • Grønt skifte i skipsfart ved hjelp av big data og digitalisering
  Asmund Sætre, EVP Business Development, Brunvoll
 • (Digital) teknologi som avgjørende nøkkel for å oppnå egne og kunders bærekraftsmål
  Birger Holo, Technical Director and Sustainability Team leader, Glamox

LUNSJ 11.50 - 12.50

Del 3: 12.50 - 14.10

 • Endrede rammebetingelser, og med det, nødvendig digitalisering av kundeflater og kampen om kundene
  v/Rune Humlung, daglig leder, Istad Kraft
 • Digitalisering i landbasert oppdrett – muligheter og utfordringer.
  Jon Åge Stakvik-Løvås, Automasjonsingeniør, Salmon Evolution
 • Dynamisk Digital Tvilling - fra lokal innovasjon til globale muligheter
  Endre Nisja, IM lead projects, Shell
 • Kortreist digital drivkraft
  v/Roy Gurskevik, daglig leder og Muhammad Qasim, systemutvikler, Axbit
 • Partnerskap IT og digitalisering
  v/Steinar Kristoffersen, rektor, Høgskolen i Molde

Del 4: 14.40 - 15.45

 • Hvorfor er det lett å være hacker?
  Chris Dale, principal consultant i River Security
 • Hold deg fast - her går det unna!
  En digital mesterhjerne utfordres på flere spennende og aktuelle tema
  Torgeir Waterhouse utfordres av Eirik Aa

Kl. 15.50 - SLUTT

Ainhoa O Martin er senior designer i Nivero. Hun er født og oppvokst i Spania, men flyttet til Norge i 2012. Hun har bachelor i grafisk design, industriell design engineering og en MSc i brukeropplevelse og interaksjonsdesign. Hun har med seg erfaring fra blant annet Microsoft og Cisco. Ainhoa brenner for å lære, forstå brukerne og gi dem en beste mulig opplevelse. Hun ønsker å bruke ferdighetene hennes til å løfte lokale aktører og samfunnet.

UX, What's it all about: Mange har kanskje hørt om UX (User Experience), men er kanskje forvirret over hva det er for noe. Hvorfor kan UX-prosesser hjelpe i din prosjekter? Hva gjør man? Ainhoa går gjennom en kort og enkel proesentasjon der du k ommer ut med forståelse for hvordan og når du kan bruke dette

Asmund Sætre er opprinnelig fra Aukra utenfor Molde og har en fortid innen internasjonal elektronikkindustri før ønsket om å flytte til hjemlige trakter førte til en overgang til maritim industri. Han har bodd i Molde de siste 16 årene og drevet med utvikling og salg av ETO-prosjekter for AXTech innen store vinsjesystemer, aktiv bølgekompensering og tunge løfteoperasjoner.

Asmund har nå ansvar for marked og forretningsutvikling i Brunvoll, med et spesielt fokus på ny teknologi, autonomi og bærekraft. Asmund har en bachelor i elektronikk fra HiST.

Grønt skifte i skipsfart ved hjelp av big data og digitalisering: Asmund deler litt av sine tanker og erfaringer med big data og digitalisering på skip og hvilken sentral rolle de vil ha for en mer bærekraftig skipsfart.

Birger Holo er sivilingeniør i Industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU. Han har jobbet i Glamox siden 2017, først som fabrikksjef frem til sommeren 2021, deretter som Teknisk direktør i divisjonen for Professinal Building Solutions (PBS). Som teknisk direktør har han ansvaret for produktutvikling, laboratoriene og den tekniske delen av Light Management System (LMS) - som er lysstyringsteknologien Glamox (både hardware og software). Han er i tillegg teamleder for konsernets implementering av deres bærekraftstrategi.

(Digital) teknologi som avgjørende nøkkel for å oppnå egne og kunders bærekraftsmål: Birger bruker erfaring fra sine roller innen både teknologi og bærekraft i Glamox, og snakker om hvordan de anser (digital) teknologi som en avgjørende nøkkel for at de både skal oppnå egne ambisjoner på egne bærekraftmål, men også hvordan deres teknologiske løsninger kan hjelpe kunden med å nå sine mål.

Chris Dale i River Security er en anerkjent sikkerhetsekspert nasjonalt og internasjonalt. Hans spisskompetanse er innenfor hendelseshåndtering og penetrasjonstesting. Penetrasjonstesting kan beskrives som hacking, men er ikke forbundet med den negative oppfatningen mange assosierer med en hacker eller hacking. Denne øvelsen som heter penetrasjonstesting foregår i avklarte rammer og gjennomføres med høy etikk og moral. Dette er ofte beskrevet som etisk hacking, hvor spesialisten er en som bryter seg inn i våre bedrifter og hjem med tillatelse, utelukkende for å hjelpe oss med å fokusere på våre forsvarsmekanismer. Dette avdekker sikkerhetshull og tilhørende risiko. Videre bistår Chris når en alvorlig sikkerhetshendelse har funnet sted og blitt avdekket. Da utfører han viktige oppgaver for å avdekke hvordan hendelsen har oppstått, samt sikre at bedriften kommer raskt tilbake til ordinær tilstand, med minst mulige tap.

Bli med på et engasjerende, gøy og lærerikt foredrag. Bli med på innsiden av de kriminelle organisasjonene og lær litt om hva det er som egentlig beveger seg der ute!

Hvorfor er det lett å være hacker? Hva er det som gjør at det er lett å være hacker? Hvordan og hvorfor blir vi lurt? Ja, er det egentlig penger for de kriminelle å hacke akkurat deg? Og i så fall dersom så, hvor mye er det egentlig snakk om? Hvor mye er vi og bedriftene våre verdt for hackere? Disse spørsmålene vil Chris Dale, principal consultant i River Security, fortelle oss svarene på og samtidig vise hvordan angriperne opererer.

Endre Nisja, Information Management Lead Norway, har jobbet i 5 år med digital tvilling i AS Norske Shell og har vært med på implementasjon av digital tvilling på Nyhamna gassanlegg, som Norske Shell opererer på vegne av Gassco, og Ormen lange-feltet som Shell opererer.

Dynamisk Digital Tvilling - fra lokal innovasjon til globale muligheter: Gjennom lokal innovasjon i AS Norske Shell, har Nyhamna gassanlegg og Ormen Lange-feltet i dag de mest avanserte dynamiske digitale tvillingene i hele Shell-gruppen, og brukes som referanse for andre anlegg Shell opererer i globalt

Even Bringsdal, founder/CEO i CreateView

Kunstig intelligens i havbruksnæringen: hvordan selskapet bruker kunstig intelligens for å forbedre fiskevelferden og øke lønnsomheten i havbruksnæringen.

Evy Beinset Bakken har et brennende engasjement for teknologi og å jobbe med kunder som ønsker å være i førersetet med cutting edge teknologi. Evy er utdannet økonom ved Høgskolen i Molde, men hjertet har alltid ligget i å hjelpe kundene med å effektivisere prosesser for å oppnå raske gevinster. Hun har over 15 års erfaring innen salg fra både hotell, offshore og IT bransjen. I dag jobber hun som Head of Sales i Propell.ai, en AI-komet som leverer en løsning for inngående fakturabehandling ved hjelp av kunstig intelligens. I Propell.ai har hun mange dyktige kollegaer med høyt engasjement for å skape en bedre arbeidshverdag for kundene sine. Evy er genuint interessert i å bygge gode relasjoner til sine kunder og partnere og etterstreber til enhver tid å levere det hun lover.

AI - Cutting edge teknologi som automatiserer regnskapsprosessene! Hvordan dra nytte av store kvalitative datasett? Hvordan kan du bruke en algoritme for å effektivisere regnskapsprosessene? Hvordan gjøre inngående fakturabehandling autonomt og hvilke resultater vil det gi deg? Hvilken innsikt gir real time data din virksomhet?

Frode Erlandsen er utdannet jurist, og er i gang med andre av tre år på Master of Management ved BI, der han i år tar faget Grønn vekst og konkurransekraft. Han har jobbet som fagjurist, men siden 2008 vært i ulike lederstillinger, senest som fengselsleder ved Hustad fengsel frem til han tiltrådte som daglig leder i Romsdalshalvøya Interkommunale Renovasjonsselskap (RIR IKS) i august 2020. RIR er på lik linke med resten av renovasjonsbransjen inne i en rivende utvikling. Det er stort politisk fokus på kjerneoppgavene i deres virksomhet, materialgjenvinningsmål, sirkulærøkonomi og redusert CO2 avtrykk. For å nå disse målene er det avgjørende med kundefokus og å spille på lag med befolkningen. Da er kommunikasjon og informasjon gjennom digitale løsninger en forutsetning. For å oppnå dette igangsatte RIR en digitaliseringsstrategi høsten 2021.

Fra dashbord til kjøkkenbenken – en digital kundereise i avfallsbransjen: Hvordan oppnå motivasjon og holdningsendringer slik at vi kaster mindre og sorterer mer?

Jon Åge Stakvik-Løvås, automasjonsingeniør, Salmon Evolution

Digitalisering i landbasert oppdrett – muligheter og utfordringer: Salmon Evolution har nylig satt ut smolt og startet drift av sitt landbaserte oppdrettsanlegg på Indre Harøy i Hustadvika. Jon Åge forteller om teknologivalg og hvilke muligheter og utfordringer vi ser innen digitalisering

Muhammad Qasim er en erfaren Data Scientist, utvikler og teknolog med PhD, han har sterk vilje for å løse kompliserte og matematiske utfordringer. Gjennom sin unike karriere har han ledet eller deltatt i prosjekter innen romfart, olje og gass, energisektoren, fornybar energi og fiskehelse. Han har et skarpt øye for detaljer og liker å gjøre data fra den virkelige verden om til matematiske modeller, ‘cutting edge’ AI- og datadreven produktutvikling.

Roy Gurskevik er sunnmøring som etter 20 år i Oslo flyttet tilbake til regionen og tok til som daglig leder i Axbit. Han er utdannet ved Høyskolen i Molde og har 25 års fartstid fra IT-konsulentbransjen som utvikler, arkitekt og leder i selskaper som Experis, Microsoft, Sopra Steria og Itera (tidl. Objectware). Axbit er et regionalt IT-konsulentselskap som utvikler skreddersydde løsninger for lokalt industri og næringsliv.

Kortreist digital drivkraft Den digitale teknologirevolusjonen treffer nå industrien, derfor er det viktigere enn noen gang at det finnes spisskompetanse lokalt som kan være med å bistå inn mot det grønne skiftet.

Rune Humlung er daglig leder i Istad Kraft AS og skal snakke om endrede rammebetingelser, og med det, nødvendig digitalisering av kundeflater og kampen om kundene.

Istad Kraft er et heleid datterselskap av Istad AS. De har ansvar for konsernets produksjon og salg av kraft til sluttbrukermarkedet, samt drift av Istad-konsernets kundesenter.

Tore Roppen er Director Business Development, Prodtex Industri AS

Torgeir Waterhouse er en av Norges fremste og mest populære foredragsholdere innen emnet teknologi, og har innsikt i en rekke spennende temaer innen digitalisering, IT, tech og fremtiden. Han er tidligere direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, han er en sentral aktør i debatten om IT-politiske spørsmål og har tidligere jobbet i Forbrukerrådet. I dag jobber han med IT-utfordringer fra bransjens ståsted. Han var med på å grunnlegge “Lær Kidsa Koding”, en norsk bevegelse med mål om å lære norske barn å kode og beherske sin egen rolle i det digitaliserte samfunnet.

Yngvild Neset er utdannet sivilingeniør i fysikk og matematikk fra NTNU, og jobber som Data Scientist i Maritech. Hun har mange års erfaring med BI, datavarehus og analyse fra selskaper i flere ulike bransjer. På fritiden er hun en ivrig klatrer som stortrives blant fjord og fjell i Molde.

Hvorfor trenger du en dataplattform? Dataplattform - kjekt å ha eller gull verdt? Yngvild snakker om hvorfor datavarehuset ikke lenger er nok.

Møteleder

Linda Rafteseth Grimstad er Herøyværing med røtter fra Furland. Hun jobber til daglig i Sparebanken Møre der hun har ansvar for bankens samfunnsutbytte, og hun leder Næringsteft – en kompetansereise og konkurranse for gründere i tidlig fase. Linda brenner for innovasjon og nyskaping, og hun har sterk tro på at magien skjer der mennesker møtes.

Tusen takk til våre hovedsponsorer og støttespillere!

Tusen takk til programkomiteen som består av:

Eirik Aa, Nivero
Frank Iversen, Kontorvarehuset
Geir Svenning, Høgskolen i Molde
Marianne Hjelset, Axbit

Påmelding er bindende. Ved avmelding senere enn 14 dager før konferansen, betales full deltakeravgift. Ansatte fra samme bedrift faktureres samlet.

Vi følger FHIs anbefalinger for arrangementer. Gjennomføring vil være smittevernstilpasset og vi tar forbehold om endring/kansellering i fht Covid og smittesituasjonen i Molde på arrangementstidspunktet.

Påmeldingen er stengt. Ønsker du å delta, send mail til bb@moldenf.no

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjonskapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjons-kapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.

Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.